"Регіонали" відмовились досліджувати "Лівелу"

П'ятниця, 18 листопада 2011, 13:15

Верховна рада припинила роботу своєї тимчасової слідчої комісії з питань розслідування обставин і наслідків діяльності на українському ринку нафтопродуктів компанії "Лівела" (Полтавська область) і інших пов'язаних з нею юридичних осіб.

Про це оголосив перший заступник голови парламенту Адам Мартинюк, передають "Українські новини".

Рада заслухала звіт комісії про виконану роботу.

Зокрема, голова комісії, депутат Роман Зварич НУНС повідомив, що на підставі документів, наданих органами Державної податкової служби, комісія встановила, що за 2010 рік державний бюджет недоотримав через діяльність "Лівели" і інших пов'язаних з нею підприємств податки в розмірі 2,892 млрд гривень.

Реклама:

На думку членів комісії, бюджет недоотримав відповідну суму в результаті застосування державних гарантій захисту іноземних інвестицій в "Лівелу" на підставі рішень Автозаводського районного суду Кременчука Полтавської області.

Водночас Зварич зазначив, що останнім часом у ЗМІ з'явилася інформація про причетність до діяльності "Лівели" першого віце-прем'єр-міністра, міністра економічного розвитку й торгівлі Андрія Клюєва й депутата від фракції Партії регіонів Володимира Зубика, однак комісія не встигла розслідувати ці обставини.

У зв'язку із цим він звернувся до Ради із проханням продовжити на 3 місяці строк діяльності комісії.

Однак парламент відмовився підтримати відповідний проект постанови.

У зв'язку з відмовою й тим, що 12 листопада минув строк, на який комісія створювалася, Мартинюк оголосив про припинення її роботи.

Як повідомлялося, слідчу комісію було створено 2 травня.

"Лівела" возила нафтопродукти в Україну з липня по грудень 2010 року.

У вересні-жовтні 2010 року частка завезених цією компанією в Україну нафтопродуктів досягала 50% від загального обсягу імпорту.

Із грудня 2010 року компанія припинила безподатковий імпорт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!