Для МВФ ціна на газ в Україні - не головне

Четвер, 17 листопада 2011, 15:22

Питання підвищення тарифів на газ для населення у переговорах з Україною не є ключовим для Міжнародного валютного фонду.

Про це заявив постійний представник МВФ в Україні Макс Альєр під час виступу на Другому українському інвестиційному форумі, повідомляє агентство ВВС.

"Нині питання підвищення тарифів на газ для населення не є ключовим. Йде узгодження одночасно за кількома пунктами, у тому числі і щодо бюджету України на 2012 рік", - сказав Альєр.

Крім того, за його словами, МВФ досі не дійшов єдиної позиції з урядом України щодо реалістичності бюджету країни на 2012 р.

Реклама:

"Нам також потрібно прийняти рішення щодо структурних реформ. На жаль, прогрес був не таким, як нам би хотілося, але ми з нетерпінням чекаємо можливості для подальшого співробітництва", - додав Макс Альєр.

Представник МВФ також сказав, що фонд прийняв рішення робити все необхідне для того, щоб продовжувати роботу з Україною.

Як відомо, 4 листопада Україна і МВФ домовилися узяти паузу і переглянути співпрацю після завершення газових переговорів з Росією.

Раніше українські агенції повідомляли, що МВФ наполягав на підвищенні тарифів на газ для населення на 30% і для теплокомуненерго - на 60%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!