Google хоче відібрати лаври першості у Apple і Amazon

Четвер, 17 листопада 2011, 11:25

Інтернет-гігант Google Inc починає продавати музику через свій новий онлайн-магазин і незважаючи на відсутність домовленості з одним з основних лейблів сподівається відібрати лаври першості у сфері поширення аудіозаписів у Apple Inc і Amazon.com

Сервіс Google Music з більш ніж 13 мільйонами пісень буде інтегрований з інтернет-магазином Google Android Market, де продаються програми для смартфонів і відео, передає Reuters.

Таким способом Google намагається наздогнати своїх конкурентів Apple, Amazon і Facebook, які вже включили музику в свої основні мобільні та онлайн-продукти.

Google Music дозволить лідеру веб-пошуку надати користувачам доступ до музики через девайси, що підключаються до інтернету і зробити можливим безпроблемний обмін треками між друзями.

Реклама:

Між тим, відсутність треків від лейбла Warner Music, де записувалися такі музиканти, як Led Zeppelin, може зробити Google Music, на думку аналітиків, менш привабливим.

У США Google зміг домовитися з трьома з чотирьох основних музичних компаній: Universal Music Group, яка належить Vivendi SA, Sony Music Entertainment, чиїм власником є ​​Sony Corp, і EMI.

Google підписав контракти також з двома впливовими незалежними лейблами: Merlin та Beggar's Banquet.

Аналітики відзначають, що продажі музики через онлайн-магазин навряд чи забезпечать значне зростання виручки, але Google необхідно бути присутнім на даному ринку для того, щоб її телефони на базі системи Android могли успішно конкурувати з продукцією інших виробників.

Android на сьогоднішній день є найпопулярнішою операційною системою, що працює приблизно на 200 мільйонів девайсів по всьому світу.

Однак без музичного сервісу смартфони та планшети на Android можуть виявитися для користувачів, які вибирають найбільш зручні в роботі з медіа-додатками гаджети, не такими бажаними.

Для розкрутки свого нового сервісу Google дозволить клієнтам завантажувати кожен день одну пісню безкоштовно.

У соціальній мережі Google + користувачі зможуть також ділитися один з одним купленими піснями.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: