Київ і Москва почали технічне оформлення "газових" домовленостей

Четвер, 10 листопада 2011, 13:06

Україна і Росія приступили до технічного оформлення та реалізації домовленостей щодо врегулювання розбіжностей між сторонами із "газових" питань, які були досягнуті президентами двох країн у Завидово 24 вересня.

Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості країни Юрій Бойко, еповідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"За всіма принциповими питаннями, які обговорювалися, ми підводимо технічне оформлення та реалізацію цих домовленостей", - сказав він.

За словами міністра, нині переговорні сторони працюють відповідно до графіка, затвердженого керівниками обох країн у Завидово.

Реклама:

"В рамках досягнутих принципових домовленостей ми проводимо з нашими колегами їх практичну реалізацію", - додав Бойко.

Як повідомлялося, глава "Газпрому" Олексій Міллер у рамках переговорів з Україною із питань співробітництва в "газовій" сфері 9 листопада провів робочу зустріч у Києві з президентом України Віктором Януковичем.

За повідомленням "Газпрому", сторони висловили задоволення поточним переговорним процесом.

Росія і Україна в 2009 році підписали довгострокові контракти на постачання і транзит російського газу, згідно з якими ціна на газ встановлюється щоквартально з урахуванням динаміки світових цін на нафту і нафтопродукти.

Нова влада України звинуватила колишнє керівництво країни у порушеннях при підписанні цих документів - колишній прем'єр-міністр країни Юлія Тимошенко вже отримала семирічний термін позбавлення волі за це.

У 2010 році Київ домігся від Москви знижки у $100 на 1 тис. куб. м в обмін на продовження перебування російського Чорноморського флоту в Криму.

У 2011 році Україна почала чергову кампанію з метою отримати нові поступки в ціні на газ. За заявами українського уряду, переговори будуть завершені в листопаді цього року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: