АМКУ зобов'язав росіян і компанію понизити ціну на бензин

Четвер, 6 жовтня 2011, 11:56

Антимонопольний комітет (АМКУ) зобов’язав низку нафтотрейдерів понизити ціни на пальне.

До переліку увійшли ПП "Лукойл Україна", ПП "Окко нафтопродукт", ТОВ "Золотий екватор" і ТОВ "Альянс Холдинг", повідомляє прес-служба відомства.

Вони мають встановити роздрібні ціни на бензин, дизельне пальне та скраплений газ на такому рівні, який би існував за умов значної конкуренції на ринку.

Як встановив комітет, протягом вересня 2011 року на АЗС, що працюють, зокрема, під брендами "Лукойл", "ОККО", WOG, відбулося підвищення цін на бензин марки А-95. Ціни зросли на 10-19 копійок за літр та становили 10,49-10,60 гривені за літр.

Реклама:

У той же час, на світовому ринку ціни на сиру нафту, показники Platts та курс євро мали тенденцію до зниження, а курс долара у відношенні до гривні залишався стабільним.

За вказаних умов ціни на бензин в останню декаду вересня не мали перевищувати 10,14-10,25 гривні за літр.

Станом на 4 жовтня 2011 року зазначені оператори дещо знизили ціни на бензин та скраплений газ, але не до належного рівня, при чому вартість дизельного пального залишилася без змін.

Більше того, ціни на всі види пального цих підприємств на 10-20 копійок вищі, ніж в операторів з незначною часткою на ринку повідомляє АМКУ.

Зараз в системі органів комітету на розгляді перебуває близько 30 справ про порушення конкурентного законодавства на регіональних ринках скрапленого газу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!