Нововведення НБУ в дії: жителі Дніпропетровщини купили втричі менше валюти

П'ятниця, 28 жовтня 2011, 18:41

Начальник управління Національного банку в Дніпропетровській області Сергій Згоник заявляє про скорочення валютообмінних операцій у регіоні після введення вимоги про пред'явлення паспортів.

Про це він заявив на прес-конференції, передає агентство "Українські новини".

За його даними, після введення постанови НБУ про пред'явлення паспорта при обмінних операціях обсяги продажу готівкової валюти істотно скоротилися.

Якщо за 3 тижні вересня жителі регіону купили готівкової валюти на суму 907 мільйонів доларів, то за аналогічний період жовтня - на суму 313 мільйонів доларів.

Реклама:

"Введення набуло однозначного і очевидного ефекту. Якщо вони (спекулятивні операції) пішли в тінь - туди їм і дорога", - сказав він.

За даними Згоника, у Дніпропетровській області працюють 13 банків, 44 філії й 1567 відділень.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Микола Азаров вважає виправданим рішення Національного банку про введення вимоги про пред'явлення паспортів при валютообмінних операціях.

Національний банк пояснив введення вимоги про пред'явлення фізичними особами паспортів при валютообмінних операціях виконанням рекомендацій Міжнародної організації з розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей, отриманих злочинним шляхом (FATF).

Асоціація українських банків звернулася до Нацбанку із проханням скасувати вимогу про пред'явлення паспортів при валютообмінних операціях до 50 тисяч гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!