Український ринок акцій закрився млявим зростанням

Середа, 26 жовтня 2011, 19:37

Український фондовий ринок у середу завершив торгову сесію незначним зростанням на тлі невизначеності на світових майданчиках.

Так, індекс ПФТС виріс на 0,02%, опинившись на рівні 530,66 пункту, індекс "Української біржі" піднявся на 0,33%, опинившись на рівні 1380,74 пункту.

Лідерами зростання на УБ були акції Ясинівського коксохімічного заводу (YASK) +5,82%, "Донбасенерго" (DOEN), +2,45%, і "Центренерго" (CEEN), +2,06%.

У той же час, втратили в капіталізації папери Авдієвського коксохімічного заводу (AVDK) -1,34%, Укрсоцбанку (USCB) -1,06%, "Укрнафти" (UNAF) -0,58%.

Реклама:

За словами аналітика ІК "Велес Капітал" Леоніда Майденко, рух котирувань окремих акцій не мав загальної спрямованості, як не було і єдності в покупках або продажах.

Угоди проходили за досить великої переваги - якщо в одних паперах вони перевищували тисячі угод за день, то в інших не перевищували й десятка.

"Це вказує на вибірковість наших інвесторів і брак ліквідності в цілому на ринку Наш ринок слідував за європейськими індексами, які в свою чергу відіграють песимістичні настрої щодо саміту ЄС, а отже, прикривають довгі позиції", - зазначив Майденко.   

FundMarket

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!