Бахматюк не об'єднуватиме VAB з "Фінансовою ініціативою"

Середа, 12 жовтня 2011, 15:30

Власник "Авангард" і Ukrlandfarming, а також банку "Фінансова ініціатива" Олег Бахматюк визнав, що володіє опціоном на покупку мажоритарної частки в банку VAB.

Про це бізнесмен повідомив агентству "Інтерфакс-Україну", пише "Дело".

"Ми завершили угоду про опціон на купівлю і подали документи до Антимонопольного комітету на отримання відповідного дозволу", - сказав бізнесмен.

Він підкреслив, що аналіз стану банку показав його хорошу перспективу.

"Ми маємо намір позиціонувати VAB як банк в аграрному секторі" - додав Бахматюк.

Бізнесмен відзначив, що в нього відсутні плани по якомусь об'єднанню належного йому банку "Фінансова ініціатива", що є 28-й за розміром активів на 1 липня 2011 року з активами в 7,25мільярда гривень) з VAB-банком, що є 26-й за розміром активів - 7 , 74 мільярда гривень.


Коментуючи оприлюднену напередодні в ЗМІ лист міноритаріїв VAB-банку, в якому вони стверджують, що банк цього року видав великі пільгові кредити підконтрольним Бахматюку компаніям, бізнесмен заявив, що мета цього листа - дестабілізувати роботу фінустанови і відвести увагу від обвинувачення у фінансових порушеннях на адресу екс - голови наглядової ради Сергія Максимова.

"М'яко кажучи, ми здивовані цією заявою", - сказав Бахматюк, відкинувши звинувачення в будь-яких порушеннях і зазначивши, що головою правління VAB – банку є зять Максимова Петро Барон.

У зв'язку з цим Бахматюк повідомив, що у разі завершення операції планує змінити голову правління банку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!