Колесніков розказав, що потрібно Криму для щастя

Понеділок, 10 жовтня 2011, 18:34 -

Головні пріоритети розвитку економіки Криму - туризм та сільське господарство; інфраструктури - аеропорт "Сімферополь", швидкісне залізничне сполучення та нові автошляхи.

Таку думку висловив віце-прем’єр-міністр міністр інфраструктури Борис Колесніков, передає прес-служба Мінінфраструктури.

Ще один стратегічний проект у галузі туризму - розвиток Західного узбережжя Криму.

Чиновник повідомив, що зараз завершується розробка концепції розвитку Західного Криму, зокрема, разом із консультантами визначено земельні ділянки, на яких будуватимуться об’єкти інфраструктури, вивчено транспортну систему регіону.

Реклама:

"У планах попередньо готове до проектування нове швидкісне шосе між Сімферополем та Євпаторією першої категорії протяжністю 51 кілометр", - сказав міністр.

"Ми підсилюватимемо енергетику Західного Криму, водопостачання, тобто все, що необхідне для створення справжнього чорноморського курорту, який буде відкрито для громадян України й інших держав. Також модернізації потребують порти Ялти та Севастополя", - повідомив Колесніков.

Він зазначив, що для становлення сучасної інфраструктури Криму необхідна державна підтримка.

"Держава у будь-якому разі повинна сприяти створенню інфраструктури і забезпечити умови для туристичного бізнесу в Криму, крім нас цього не зробить ніхто", - сказав Колесніков.

"А виграш держави у тому, з якою заробітною платнею будуть зайняті кримчани у сфері обслуговування, які податки отримає місцева влада для розвитку Криму", - резюмував чиновник.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: