Посол Німеччини скаржиться на українську корупцію

Середа, 28 вересня 2011, 12:35

Посол Німеччини Ганс-Юрген Гаймзет не бачить прогресу в боротьбі з корупцією в Україні.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "Україна молода", передають "Українські новини".

"У плані корупції реального поліпшення не відчувається. Більше того, лунають голоси, які стверджують протилежне", - заявив посол.

Гаймзет також висловив жаль у зв'язку з тим, що незмінно високою залишається непрозорість економічної діяльності, мало зрозумілі приватизаційні процеси.

Реклама:

"Все це створює враження, що українські політики та представники бізнесу, як і раніше, вважають кращим варіантом для країни той, при якому вони будуть вирішувати всі питання між собою", - зазначив він.

При цьому посол підкреслив, що досвід показує, що при такому розвитку подій економіці буде не вистачати ринкової динаміки.

Гаймзет також висловив думку, що це перешкодить реалізації планів про входження України в 20-ку найбільших світових економік.

При цьому він відзначив, що позитивним є початок здійснення структурних реформ, таких як пенсійна, зусилля, спрямовані на вирішення старих проблем, таких як повернення податку на додану вартість.

Нагадаємо, в травні Європейський Союз відзначив відсутність прогресу в боротьбі з корупцією в Україну в 2010 році.

15 вересня президент Віктор Янукович заявив, що найближчими днями підпише указ про антикорупційної стратегії, що повинно послужити початком нової повномасштабної боротьби з корупцією.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!