Донецькі за 50 мільйонів обігріють Крим мазутом за ціною бензину А-95

Вівторок, 20 вересня 2011, 16:01

"Кримтеплокомуненерго" Сімферополя за результатами тендеру 12 вересня уклало угоду з київським ТОВ "Енерджі Петролеум" на постачання мазуту та пічного палива на 54,05 мільйона гривень.

Про це повідомляться у "Віснику державних закупівель", пишуть "Наші гроші".

Придбано 5183 тонн мазуту М100 і 909 тонн пічного палива.

Середня ціна одного літра придбаного палива становила понад 10 гривень, що відповідає вартості бензину А-95 на автозаправках.

Реклама:

Якби мазут купували по ринковим цінам, то придбана на тендері партія коштувала б близько 22 мільйони гривень, а пічне паливо - 2,5 мільйона гривень.

Загальна вартість придбаного палива за ринковими цінами становить близько 25 мільйонів гривень, що більш ніж в два рази дешевше від досягнутої на тендері ціни.

ТОВ "Енерджі Петролеум" засновано киянином Сергієм Миколайовичем Руденком та австрійською фірмою "Уеллмайнд інвест гмбх".

Ця фірма фігурує в ланцюжках засновників компаній, пов'язаних з нині покійним Василем Джарти та групою "Брокбізнес" братів Буряків, а також міністром Мінагропроду Миколою Присяжнюком, бізнес-партнером Юри Єнакіївського.

Також австрійська фірма є співзасновником ТОВ "Некрасівський кар'єр" разом з депутатом кримського парламенту Анатолієм Синюком ПР та Жанною Дейч, дружиною народного депутата Бориса Дейча ПР.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!