"Укроборонпром" заявляє, що Ірак повністю розрахувався за зброю

Понеділок, 8 серпня 2011, 12:50

Українська сторона в повному обсязі отримала оплату за вироблену в рамках реалізації контракту з Іраком бронетехніку.

Про це заявляють в держконцерні "Укроборонпром", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Контракт між Україною та Іраком на поставку бронетехніки виконується в цілому згідно з графіком. Українські виробники, зокрема, Харківське конструкторське бюро машинобудування ім. Морозова, а також ДП "Спеціалізована зовнішньоторговельна фірма "Прогрес" отримали платежі за вироблену техніку в повному обсязі", - йдеться в заяві прес-секретаря гендиректора ГК "Укроборонпром" Юлії Стріжкіної.

За її словами, поширена рядом ЗМІ інформація про нібито відмову іракської сторони у видачі в'їзної візи в Ірак генеральному директору ДК "Укроборонпром" Саламатіну не відповідає дійсності.

Реклама:

"Діюча віза Республіки Ірак стоїть у закордонному паспорті Саламатіна", - заявила Стріжкіна.

Інформація про нібито відмову іракської сторони у видачі в'їзної візи в Ірак Саламатіну для участі в переговорах про хід виконання іракського контракту раніше поширили ряд ЗМІ.

Ще раніше, в липні, в Харківській ОДА заявляли про затримку іракською стороною платежів за поставлену в рамках контракту техніку.

У 2009 році дочірнє підприємство держкомпанії "Укрспецекспорт" - держпідприємство "Спеціалізована зовнішньоторговельна фірма "Прогрес" уклала контракт з Іраком на 550 мільйонів доларів.

Контракт передбачає постачання протягом 3-3,5 років більше 400 одиниць бронетехніки, зокрема БТР-4, 6 легких транспортних літаків Ан-32, а також проведення послуг з ремонту авіаційної техніки.

У числі основних виконавців контракту виступають Харківське конструкторське бюро машинобудування ім. Морозова, Харківське конструкторське бюро двигунобудування, держпідприємство "Завод ім. Малишева", ДП "Антонов".

Початок поставок авіатехніки намічено на 2011 рік.

Перша партія бронетехніки в складі 26-ти машин БТР-4, 2-х машин технічного обслуговування та ремонту, 2-х тренажерів для підготовки екіпажів бронетранспортерів відвантажена іракському замовнику 20 квітня.

За даними української сторони, 29 травня бронетехніка прибула в іракський порт Ум-КАССР.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: