"Укргазвидобування" і Shell разом видобуватимуть на шельфі

Середа, 31 серпня 2011, 20:10

ДК "Укргазвидобування" і британсько-нідерландська нафтогазовий концерн Shell 1 вересня підпишуть оновлений договір про спільну роботу з пошуку та видобутку вуглеводнів у Дніпровсько-Донецькому басейні.

Про це повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі міністерства енергетики та вугільної промисловості в середу.

Після підписання угоди з делегацією Shell має намір зустрітися президент Віктор Янукович.

Як повідомлялося, глава адміністрації президента країни Сергій Льовочкін 31 серпня повідомив, що Shell має намір інвестувати у видобуток сланцевого газу в Україну близько 800 мільйонів доларів.

Реклама:

Янукович ще в кінці січня 2011 року в Давосі заявив, що Україна готова почати з Shell роботи з видобутку сланцевого газу в країні.

"Укргазвидобування" і Shell у грудні 2005 року підписали договір про співпрацю.

Згідно з угодою Shell повинна був проводити роботи на 10 площах, ліцензіями на які володіє НАК, у Дніпровсько-Донецькому басейні.

У середині червня 2011 року в Shell заявили про готовність підписати оновлений договір про спільну діяльність з "Укргазвидобування".

Окрім співробітництва з Shell Україна також планує спільні проекти з ExxonMobil і Chevron з реалізації видобутку газу нетрадиційних джерел, а також видобутку вуглеводнів на шельфі Чорного моря.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: