Уряд перетворить ДП "Лізингтехтранс" в "Антонов Фінанс"

Середа, 3 серпня 2011, 17:23

Міністерство інфраструктури має намір перетворити державне підприємство "Лізингтехтранс" у компанію "Антонов Фінанс".

Про це заявив віце-прем'єр - міністр інфраструктури Борис Колесніков, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ми вчора прийняли рішення: "Лізингтехтранс" буде перетворений в "Антонов Фінанс". Це буде спеціальний підрозділ, який буде займатися лізингом літаків для українських і, я сподіваюся, не тільки українських компаній", - сказав Колесніков.

Він не уточнив термінів створення нової структури.

Реклама:

"Завдання уряду - компенсувати відсотки за кредитом заводу або лізингової компанії відповідно до міжнародних норм. Таким чином, ми забезпечимо українському авіазаводу ті правила продажу літаків, за якими працюють його прямі конкуренти Embraer і Bombardier. Це головне завдання держави та Міністерства інфраструктури", - зазначив віце-прем'єр.

Як повідомив президент - генеральний конструктор ДП "Антонов" Дмитро Ківа, до кінця 2011 року підприємство планує випустити ще два літаки Ан-148.

Ан-148-100 - регіональний реактивний літак нового покоління, призначений для перевезення 68-85 пасажирів на відстань 2-4,4 тис. км, який належить до сімейство регіональних реактивних літаків нового покоління Ан-148/158/168.

Серійне виробництво Ан-148 здійснюється в широкій міжнародній кооперації на потужностях серійного заводу "Антонов" (Київ) і ВАТ "ВАЛТ" (Воронеж, РФ).

Просування літака на міжнародний ринок здійснює також російська лізингова компанія "Ільюшин Фінанс і Ко" (ІФК).

Портфель замовлень на літаки Ан-148/158, за даними ІФК, нині оцінюється у понад 130 машин.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: