Росіянин випередив Фірташа і замахнувся на ОПЗ

Середа, 3 серпня 2011, 14:27

Структури російського підприємця Аркадія Ротенберга планують брати участь в конкурсі з продажу Одеського припортового заводу в рамках розвитку бізнесу з виробництва добрив.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-України".

Крім того, згідно з повідомленням прес-служби російського підприємця, його структури завершили придбання ВАТ "Мінудобрєнія".

За словами Ротенберга, покупка нового активу пов'язана в першу чергу з диверсифікацією інвестиційних вкладень - кошти від продажу частки в Новоросійському морському торговому порту будуть задіяні в новому для підприємця бізнесі.

Реклама:

"Ми збираємося розвивати ВАТ "Мінудобрєнія" і вкладати в компанію істотні кошти. У планах - наша участь в конкурсі на покупку в Україну ВАТ "Одеський припортовий завод", що підтверджує серйозність наших намірів розвивати цей напрямок бізнесу", - наводяться в повідомленні його слова.

"Структури підприємця Аркадія Ротенберга запропонували більш вигідні умови по угоді на придбання ВАТ" Мінудобрєнія", ніж інші претенденти, серед яких був український бізнесмен, власник Group DF Дмитро Фірташ і МХК Єврохім", - йдеться в повідомленні.

На початку червня Фірташ заявив про свою зацікавленість в придбанні "Мінудобрєній".

Він додав, що його група є єдиною українською компанією, яка бере участь у тендері на придбання даного підприємства, і, що стартова ціна операції оцінювалася в 1 мільярд доларів, але на даний момент група вже підтвердила свою заявку на рівні 1,4 мільярда доларів.

У тендері берлами участь кілька великих російських компаній - "Єврохім", "Акрон", "Система" та інші.

Фірташ контролює групу хімічних компаній Ostchem Group, до складу якої входили виробники мінеральних добрив азотної групи компанії "Рівнеазот", "Таджиказот" і "Нітроферт".

Фірташ також особисто контролює великих виробників мінеральних добрив компанію "Сєвєродонецьке об'єднання" Азот ", концерн "Стирол" і черкаський" Азот ".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: