Україна не думає входити до Митного союзу - дипломат

Вівторок, 23 серпня 2011, 17:27

Україна не розглядає можливість входження до Митного союзу Білорусі, Росії та Казахстану, намагаючись знайти шляхи співпраці з цим об'єднанням не на шкоду підписаним угодам в рамках Всесвітньої торгової організації.

Про це заявив в Мінську тимчасовий повірений у справах України в Білорусі Олександр Сосюра, повідомляє агентство "Интерфакс".

"Україна стала членом СОТ, і щоб увійти до Митного союзу, треба переглянути всі угоди, підписані з усіма країнами в рамках СОТ. На це ніхто йти не буде", - зазначив український дипломат.

У цьому зв'язку, сказав Сосюра, іде серйозна робота з аналізу угод, укладених в рамках Митного союзу, "і пошук шляхів для співпраці, але не на шкоду угодами в рамках СОТ".

Реклама:

За словами Сосюри, необхідно знайти форми співпраці, які будуть вигідні членам Митного союзу, за якими напрацьовані "стійкі зв'язки", і які відповідають національним інтересам України.

"Входження Білорусі до Митного союзу - це не значить, поставити хрест на нашій співпраці", - зазначив дипломат.

При цьому він визнав, що Україна може зіткнутися з проблемами у двосторонній торгівлі з Білоруссю у зв'язку з узятими на себе зобов'язаннями в рамках Митного союзу.

"Але обидві сторони розуміють необхідність мінімізації наслідків (членства Білорусі у Митному союзі)", - сказав Сосюра.

На його думку, членство Білорусі в Митному союзі "кардинального впливу на двостороннє торгово-економічне співробітництво за собою не потягне".

"Президентом (України) поставлене завдання щодо пошуку шляхів розвитку відносин з Митним союзом як з економічних об'єднанням", - заявив тимчасовий повірений у справах України в Білорусі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!