До реклами банків посилять вимоги

Четвер, 18 серпня 2011, 19:24

До реклами у сферi фiнансових послуг можуть включити рекламу фiнансової установи або iншої особи, яка, вiдповiдно до закону, має право надавати фiнансовi послуги.

Така норма мiститься в законопроектi "Про внесення змiн до деяких законiв України щодо реклами у сферi фiнансових послуг", оприлюдненому на сайтi Державної комiсiї з регулювання ринкiв фiнансових послуг, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Згiдно з текстом документа, до реклами у сферi фiнпослуг не належить iнформацiя, яка, згiдно iз законодавством, пiдлягає обов'язковому оприлюдненню.

У законопроектi пропонується статтю 26 закону "Про рекламу" доповнити положеннями про можливiсть здiйснення Нацiональним банком  та Держфiнпослуг контролю за дотриманням законодавства про рекламу в межах їх повноважень.

Реклама:

Крiм того, пропонується в законi "Про фiнансовi послуги та державне регулювання ринкiв фiнансових послуг" статтю 11 викласти в новiй редакції . Відтак, її положення будуть забороняти поширення iнформацiї, що мiстить неправдивi вiдомостi про дiяльнiсть у сферi фiнпослуг, а також визначатимуть, яка реклама у сферi фiнпослуг вважається недобросовiсною.

Відповідно до пояснення в документі, недобросовiсною рекламою у сферi фiнансових послуг, зокрема, вважається реклама фiнансової органiзацiї, що працює без чинного вiдповiдного дозволу або ліцензії.

Також це поняття включає рекламу фiнансових послуг, надання яких на територiї України вiдповiдно до закону заборонене або iншу рекламу в сферi фiнансових послуг, яка визначена як недобросовiсна реклама вiдповiдно до закону "Про рекламу".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: