Франція підвищить податки для багатих

Четвер, 18 серпня 2011, 16:59

Франція планує підвищити податки для багатих з метою скорочення бюджетного дефіциту.

За словами міністра бюджету Франції Валері Пекресс, французи, чий щорічний дохід перевищує 1 мільйон євро, платитимуть більше податків, ніж громадяни з більш скромним заробітком, повідомляє "Дело".

Збільшення податку для багатих є частиною французького плану із скорочення бюджетного дефіциту країни, який буде оприлюднений 24 серпня.

Передбачається, що уряд Франції відмовиться від податкових пільг замість скорочення витрат, щоб забезпечити планову економію в 5-10 мільярдів євро.

Реклама:

"Найбільші податки будуть платити самі багаті представники населення", - сказала Пекресс.

За словами Пекресс, уряд працює над "відрахуваннями" платників податків, які заробляють більше 1 мільйон євро на рік. Проте вона також додала, що поки не відомо, чи буде податок стягуватися безпосередньо з фізичних осіб або з компаній, що виплачують зарплату.

Голова великої французької медіа групи Publicis Моріс Леві написав у вівторок в газеті Le Monde, що підтримує "винятковий внесок" з боку багатих для скорочення бюджетного дефіциту країни.

Спершу Франція, яка сподівається скоротити дефіцит бюджету до 4,6% в 2012 році з прогнозованих 5,7%, планувала отримати за рахунок збільшення податків близько 3 мільярдів євро.

Однак слабкі результати зростання в другому кварталі поточного року і зниження кредитного рейтингу США агентством Standard & Poor's (S&P) нагадали Парижу про необхідність діяти якомога швидше.

Як відомо, рейтингові агентства Moody's і S&P підтвердили рейтинг Франції на рівні ААА із "стабільним" прогнозом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: