S&P пощадило рейтинг Франції

Четвер, 18 серпня 2011, 15:39

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's впевнене у рейтингу Франції, що знаходиться на рівні "AAA", а також в "стабільному" прогнозі по ньому.

Про це заявила голова французького відділення S&P Кароль Сіру, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на газету The Wall Street Journal.

Ці слова розвіяли побоювання аналітиків у тому, що рейтинг Франції, яка є другою за розміром економікою єврозони, знаходиться під загрозою, відзначає видання.

"Ми впевнені в рейтингу AAA і "стабільному" прогнозі для Франції. На ринку ходять різні чутки, але ми не коментуємо їх", - заявила Сіру.

Економісти все частіше називають Францію "слабкою ланкою" серед країн єврозони, що мають найвищий кредитний рейтинг, з огляду на її більш високі показники бюджетного дефіциту і відносини держборгу до обсягу ВВП у порівнянні з п'яти іншими державами.

Реклама:

Сумніви у кредитоспроможності Франції з'явилися у інвесторів на початку минулого тижня, коли вартість страхування облігацій країни від дефолту підскочила до рекордного рівня.

Між тим, 11 серпня провідні світові рейтингові агентства - Standard & Poor's, Fitch Ratings та Moody's Investors Service - підтвердили рейтинги Франції на максимально можливому рівні ААА (Ааа у Moody's).

Уряд Франції планує скоротити дефіцит бюджету з 5,7%, прогнозованих на 2011 рік, до 4,6% в 2012 році, й 3% в 2013 році.

Відношення боргу до обсягу ВВП Франції, як очікується, досягне стелі в 2012 році - 86,9% ВВП. Цей показник, хоча і є високим, істотно нижче, ніж, наприклад, в Італії - 119% ВВП.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: