Українських металургів будуть масово звільняти

Середа, 17 серпня 2011, 16:34

Минулого тижня керівництво "АрселорМіттал Кривий Ріг" заявило про зацікавленість у подальшому зниженні чисельності персоналу.

Відповідно до звітності 13 найбільших підприємств української металургії, загальна середньооблікова чисельність працівників у 2010 році порівняно з 2008 роком скоротилася на 40,5 тисяч осіб, у порівнянні з 2009 роком - на 16,6 тисяч, повідомляє "Дело".

"Якщо на "Азовсталі" на кожного працюючого припадає 240 тисяч тонн виробленої продукції, то на нашому комбінаті всього 170 тисяч тонн", - повідомив сайт "Укррудпром" з посиланням на директора департаменту з персоналу "АМКР" Ірину Єфімчук.

Єдиним підприємством, де у 2010 році відбулося істотне збільшення чисельності штатного персоналу, стало ПрАТ "Донецький ЕМЗ".

Реклама:

"За рахунок відновлення роботи обтискового цеху в жовтні 2010 року ми змогли працевлаштувати близько 1 тисячі осіб", - сказали в прес-службі підприємства, відмовившись уточнити загальну кількість працівників.

На багатьох підприємствах ГМК відбувається скорочення чисельності працівників за рахунок переведення допоміжного персоналу в окремі юридичні особи, хоча люди продовжують працювати на колишніх місцях.

Аналітик ІК "Dragon Capital" Олександр Макаров каже, що подібне рішення дозволяє скоротити витрати на персонал, що працює за пільговими списками професій, а також спростити роботу менеджменту підприємств.

У минулі роки аутсорсинг активно застосовувався на підприємствах "Метінвест Холдингу", тому можна очікувати, що вже найближчим часом подібні програми розпочнуться на "ММК ім. Ілліча", який у 2011 році був інтегрований у корпоративну структуру групи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!