Ревізори знайшли зловживань в Одеському порту на мільярд

Четвер, 11 серпня 2011, 13:15

КРУ Одещини під час перевірки діяльності Одеського порту за період з 1 січня 2009 року по 31 грудня 2010 року виявило ряд порушень на 1,1 мільярда гривень

Як повідомляється в прес-релізі КРУ в четвер, із цього обсягу порушення, що призвели до втрати фінансових ресурсів, становили 914,7 мільйона гривень, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

Ревізією встановлено, що через передачу керівництвом порту в оренду дочірньому підприємству "ГПК України" компанії "Гамбург Порт консалтинг Гмбх", ТОВ "Металзюкрайн Корп Лтд", "Новолог", "Українська національна стивідорна компанія", "Новотех Термінал", " Бруклін-Київ" 71 портового крана з 84 наявних, ці стивідорні компанії фактично монопольно використовують причали разом з інфраструктурою.

У зв'язку з цим, за даними КРУ, в 2009-2010 роках порт недоотримав доходів на 902,8 мільйона гривень.

Реклама:

КРУ також виявила порушення порту в частині проведення тендерних закупівель на загальну суму 96,5 мільйона гривень, з яких 1,9 мільйона гривень - порушення, що призвели до фінансових втрат.

Незабезпечення керівництвом порту своєчасного та ефективного контролю використання держмайна, переданого в оренду, за даними КРУ, призвело до недоотримання портом і держбюджетом доходів на 7,2 мільйона гривень.

У документі зазначено, що порушення з передачі в безоплатне користування майна порту компанії ТОВ "Новолог" були допущені з вини начальника порту, а компаніям ТОВ "Новотех-Термінал" і ТОВ "Металзюкрейн Корп Лтд" - з вини головного інженера порту і головного механіка порту.

КРУ також виявило факти викривлення фінансової звітності порту і цілий ряд інших порушень, допущених з вини начальника порту, головного інженера, головного механіка, головного бухгалтера та інших посадових осіб ОМТП.

Як повідомлялося, 22 липня затримано начальника ДП "Одеський морський торговельний порт" Миколу Павлюка, якого звинуватили в тому, що, зловживаючи службовим становищем, незаконно витрачав на користь комерційної структури на ремонт готелю "Одеса" понад 170 тисяч гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!