Пенсiйна реформа затягнеться

Субота, 30 липня 2011, 13:02

Спiкер Володимир Литвин не зможе підписати закон про пенсiйну реформу до розгляду парламентом проекту постанови, згiдно з яким було запропоновано скасувати цей закон.

Ро уе повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на джерело у парламенті.

"Голова Верховної ради Володимир Литвин не пiдпише закон про пенсiйну реформу, щоб направити його на пiдпис президенту країни доти, доки не буде вирiшене питання з проектом постанови, внесеним депутатами Ольгою Боднар (фракцiя" БЮТ-Батькiвщина "i Юрiєм Кармазiним (фракцiя НУ -НС)", - сказав співрозмовник агентства.

За його словами, проект постанови, згiдно з яким запропоновано скасувати ухвалений закон, спочатку має розглянути регламентний комiтет Верховної ради i за її рiшенням запропонувати на голосування на сесiю парламенту.

Реклама:

Згiдно зi ст. 48 закону про регламент Верховної ради, рiшення парламенту можуть бути скасованi до пiдписання спiкером вiдповiдного акта.

У разi порушення регламентної процедури пiд час розгляду й голосуваннi за законопроект суб'єкт законодавчої iнiцiативи має звернутися до головуючого на засiданнi iз заявою про порушення регламенту.

У разi, якщо вжитi головуючим заходи не призвели до припинення порушення регламенту, депутат вносить проект постанови про скасування рiшення щодо ухвалення проголосованого закону.

Кармазiн ранiше мотивував необхiднiсть скасування закону про пенсiйну реформу порушенням процедури його розгляду в другому читаннi - була порушена стаття Конституцiї, яка передбачає особисте голосування депутатiв за рiшення Ради.

Як вiдомо, нинi депутати перебувають на канiкулах. Чергова сесiя українського парламенту вiдкриється 6 вересня.

Як повiдомлялося, Верховна рада в нiч на 8 липня ухвалила закон про пенсiйну реформу, який передбачає, зокрема, поетапне збiльшення пенсiйного вiку для жiнок з 55 до 60 рокiв i збiльшення страхового стажу на 10 рокiв для чоловiкiв i жiнок.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!