Єжель готовий здати росіянам в оренду полігон

Четвер, 14 липня 2011, 10:51

Україна готова передати в оренду Росії тренажер для палубної авіації НИТКА.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міноборони.

"Ми отримали листа від міністра оборони Російської Федерації з проханням розглянути пропозицію щодо передачі полігону НИТКА в оренду. Ми вважаємо це оптимальним варіантом, який дозволить постійно підтримувати належну готовність полігону для тренувань російських льотчиків", - цитує пре служба міністра оборони Михайла Єжеля.

За його словами, Україна буде отримувати орендну плату і не витрачати кошти на утримання НИТКИ та персоналу полігону, - зазначив глава вітчизняного оборонного відомства.

Реклама:

Також Єжель запропонував російський стороні розглянути можливість долучитися до реалізації проекту будівництва корабля класу "корвет", зазначивши, що Росія має величезний досвід та потенціал у галузі кораблебудування.

Міністр оборони запропонував підготувати комплексний пакет пропозицій розвитку двостороннього співробітництва в оборонній сфері, оформлений у вигляді угоди, і винести його на розгляд керівництва обох держав під час найближчої зустрічі на найвищому рівні.

"Ми обов'язково розглянемо пропозицію щодо участі у програмі "корвет", а варіант з орендою полігону "НИТКА" є найоптимальнішим і взаємовигідним для наших країн. Ми готові до конструктивної і плідної співпраці, - підкреслив начальник Генерального штабу Збройних сил Російської Федерації", - заявив начальника Генштабу Збройних сил РФ - першого заступника Міністра оборони Миколай Макаров.

НИТКА - спеціальний наземний навчально-тренувальний комплекс, що імітує палубу авіаносця і призначений для відпрацювання техніки зльоту і посадки літака на авіаносець.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!