Україна і Німеччина планують разом збирати комбайни

Вівторок, 7 червня 2011, 10:59 -

Україна і Німеччина мають великі перспективи у спільному виробництві аграрної техніки.

Про це заявив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк під час робочої зустрічі з послом Німеччини Гансом-Юргеном Гаймзьотом, повідомляє прес-служба Мінагропроду.

"Зараз досить великі перспективи особливо в машинобудуванні. Оскільки ринок для реалізації та збуту сільськогосподарської техніки є необмеженим, враховуючи той факт, що ми збираємося збільшити обсяги виробництва зернових. Нам сьогодні треба протягом 6-8 років оновити близько 20 тисяч комбайнів, а також іншої техніки", - повідомив Присяжнюк.

"Вже зараз ми чимало імпортуємо сільськогосподарської техніки з Німеччини", - зазначив він.

Реклама:

Сторони обговорили чинне законодавство України, щоб зробити вигідним спільне виробництво аграрної техніки на території України.

За словами присяжнюка, сьогодні для німецьких виробників аграрної техніки в Україні є досить великі можливості для реалізації та виробництва.

Глава українського аграрного відомства також нагадав, що президент і прем'єр-міністр поставили завдання з технічного переоснащення зернової галузі та модернізації сільськогосподарської техніки в цілому.

"Ми чітко розуміємо, що німецькі зернозбиральні комбайни є одними з найбільш привабливих і найбільш вигідних з економічної точки зору. І Німеччина дуже зацікавлена в такій співпраці наших країн", - повідомив Присяжнюк.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: