ЄврАзЕС дасть Білорусі 3 мільярди доларів кредиту

Понеділок, 6 червня 2011, 09:00

Рада антикризового фонду ЄврАзЕС схвалила надання Білорусі кредиту на 3 млрд. доларів за умови приватизації держактивів на 7,5 млрд. доларів протягом трьох років.

Про це заявив віце-прем'єр - міністр фінансів Російської Федерації Олексій Кудрін за підсумками засідання ради фонду, повідомляє ПРАЙМ-ТАСС.

Кредит надається терміном на 10 років і буде виділений білоруській стороні кількома траншами протягом трьох років.

Перший транш на 800 млн. доларів буде наданий протягом двох тижнів.

Реклама:

За словами Кудріна, приватизаційні умови надання кредиту з фонду передбачають, що Білорусь повинна буде протягом трьох років приватизувати майно на загальну суму 7,5 млрд. доларів - по 2,5 млрд. доларів щорічно протягом трьох років.

Разом із тим Кудрін підкреслив, що в умовах кредиту нічого не сказано про конкретні об'єкти, які повинні бути виставлені на приватизацію.

Крім того, глава Мінфіну РФ відзначив, що "ніхто не просить (Білорусь) проводити приватизацію за заниженими цінами, поза конкурсом".

"Це повинно здійснюватися на визнаних у світі процедурах", - підкреслив він.

У свою чергу, міністр фінансів Білорусі Андрій Харковець визнав, що заявлена сума приватизації в 7,5 млрд. доларів необхідна білоруській економіці для балансування платіжного балансу.

Він також повідомив, що восени 2011 року Білорусь розраховує підписати угоду щодо кредиту МВФ. Обсяг цього кредиту стане відомий за підсумками роботи місії МВФ.

За словами Харковця, кредит МВФ може бути виданий на тих же умовах, що і кредит антикризового фонду ЄврАзЕС.

"Ми виходимо з того, що програма, яку ми підписали з антикризовим фондом, настільки комплексна, що має задовольнити і МВФ", - сказав Харковець.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!