Дністровська ГАЕС поглине ще 4 мільярди кредитів

Четвер, 23 червня 2011, 18:40
ВАТ "Укргідроенерго" розглядає питання залучення кредитів на загальну суму 4 мільярда гривень для завершення будівництва другого та третього гідроагрегатів Дністровської гідроакумулюючої електростанції.

Про це повідомив голова правління компанії Ігор Сирота в ході засідання Національної комісії регулювання електроенергетики, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Цього року по титулу будівництва Дністровської ГАЕС було затверджено фінансування 1,9 мільярда гривень. Але на сьогодні є, на жаль, тільки за рахунок амортизаційних нарахувань 370 мільйони гривень", - сказав він.

Сирота зазначив, що загальна вартість добудови другого і третього гідроагрегатів складає близько 5 мільярдів гривень, з яких 4 мільярди гривень можуть становити кредитні кошти, 1 мільярд гривень - кошти передбачені в тарифі "Укргідроенерго" на відпустку електроенергії.

За словами керівника компанії, через недостатнє фінансування пуск другого і третього гідроагрегатів ГАЕС може перенестися на перше і друге півріччя 2013 року відповідно.

Реклама:

Дністровська ГАЕС будується в Чернівецькій області на Дністрі.

Її встановлена ​​потужність у турбінному режимі, згідно з проектом, повинна становити 2268 МВт, у насосному режимі - 2947 МВт.

Проект станції передбачає установку семи однотипних гідроагрегатів.

Замовником будівництва Дністровської ГАЕС є ВАТ "Укргідроенерго", яке експлуатує всі великі гідроелектростанції, розташовані на українських ділянках Дніпра та Дністра.

Сумарна встановлена ​​електрична потужність гідроелектростанцій генкомпанії становить 5007,6 МВт.

100% акцій АТ належить НАК "Енергетична компанія України", якою володіє держава.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!