Росія припинить експорт електроенергії в Білорусь

Вівторок, 21 червня 2011, 17:23

РФ вирішила повністю припинити поставки електроенергії в Білорусь через зрив останньої оплати боргу за березень і квітень.

Про погашення боргу якого сторони домовилися в першій половині червня, сказав Reuters представник монопольного оператора ІнтерРАО Антон Назаров.

Білорусь заборгувала Росії близько 1,5 мільярда рублів за постачання електроенергії, які займають у її балансі близько 10%.

ІнтерРАО вже обмежувала подачу електрики Мінську, але сторони погодили графік погашення заборгованості останнім платежем 5 липня, і подача була відновлена.

Реклама:

"На жаль, білоруські партнери не можуть виконати взяті на себе зобов'язання ... і ми не можемо постачати електроенергію в збиток собі. У зв'язку з цим прийнято рішення повністю припинити постачання з 00.00 годин 22 червня в республіку Білорусь", - сказав Назаров.

За його словами, другий транш від Білорусі повинен був надійти не пізніше 20 червня, але Мінськ не заплатив і направив листа про перенесення термінів.

"Ми хочемо абсолютно точної визначеності. Вранці гроші, ввечері стільці", - сказав Назаров.

Решту суми боргу він не назвав, проте раніше джерело, знайоме з переговорами сторін, повідомило, що перший транш становить приблизно третину від загального боргу або близько 600 мільйонів рублів.

Він сказав, що ІнтерРАО готова повернутися до переговорів.

"Але наша повністю узгоджена позиція полягає в погашенні заборгованості відповідно до домовленості", - сказав Назаров.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!