Янукович вирішив перевірити Кабмін Азарова

Субота, 18 червня 2011, 09:07

Виділені з держбюджету 2011 року 70 млн. гривень не мають ніякого відношення до оплати "незалежного аудиту діяльності уряду Юлії Тимошенко".

Про це повідомляє DT.UA із посиланням на високопоставлене джерело у Кабінеті міністрів.

"Аудит діяльності роботи уряду, який очолювала Тимошенко, завершено. Всі матеріали передані до правоохоронних органів і, як відомо, вони послужили підставою для порушення низки кримінальних справ. Оплата ж роботи адвокатів, задіяних у процесах щодо повернення грошей в Україну, буде проводитися не за рахунок держбюджету, а за рахунок відсотків від сум, відвойованих у судах (зокрема, в американських) на користь України", - сказав чиновник.

Він також повідомив: "Що ж до 70 млн. гривень, які були виділені рішенням Верховної ради, то вони призначені для проведення аудиту діяльності Кабінету міністрів за 2010 рік", - тобто діяльності уряду, який очолює нинішній прем'єр-міністр Микола Азаров.

Реклама:

За даними видання, рішення провести перевірку діяльності уряду Азарова за 2010 рік прийняв саме президент Віктор Янукович. Незалежний аудит буде проводити та ж компанія - американська юрфірма Trout Cacheris.

Зокрема про те, що робота аудиторів буде продовжена, президент заявив на зустрічі з журналістами 6 червня.

Раніше ЗМІ писали, що "незалежний аудит діяльності уряду Юлії Тимошенко", який проводили кілька іноземних компаній, коштував державі щонайменше 10 млн. доларів.

При цьому наголошувалося, що Україна могла і не витрачати ці гроші, оскільки оприлюднені аудиторами факти раніше розголошували правоохоронні органи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!