"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азарова влаштовує його спрощена система оподаткування

Четвер, 16 червня 2011, 10:45

Прем'єр-міністр Микола Азаров вважає урядовий законопроект про спрощену систему оподаткування компромісним і він не потребує змін.

"Ми свій варіант узгодили з підприємцями та передали до Верховної ради. Я вважаю, що цей варіант компромісний, що влаштовує як уряд, так і підприємців, і я не бачу необхідності щось там істотно змінювати", - сказав глава уряду, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося, Верховна рада у четвер планує розглянути в другому читанні зміни до Податкового кодексу, передбачені законопроектом №8217, в першому читанні - три законопроекти з врегулювання спрощеної системи оподаткування, один з яких розроблений урядом № 8521, два - народними депутатами Наталею Королевською БЮТ-Б №8521-1 і Арсенієм Яценюком НУ-НС №8521-2.

Законопроект №8217, прийнятий парламентом у першому читанні, зокрема, передбачає списання податкових штрафних санкцій, пені чи адміністративних стягнень, нарахованих з 1 січня 2011 року та не сплачених до держбюджету, зокрема, за несвоєчасну подачу декларації по податку з доходів фізичних осіб.

Реклама:

Крім того, пропонується також удосконалити систему оподаткування операцій з цінними паперами при їх первинному розміщенні та зворотний викуп, а також доходів фізичних осіб, отриманих при викупі цінних паперів та їх конвертації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: