Металургів і гірників технічно "кидають", вивівши за штат

Субота, 11 червня 2011, 10:20

Профспілка металургів і гірників готує законопроект про регламентацію використання аутстаффінгу - виведення співробітника за штат компанії-замовника і оформлення його в штат компанії-провайдера в ГМК.  

Про це повідомив журналістам голова ЦК Профспілки металургів і гірників Володимир Козаченко в ході слухань "Про ситуацію в гірничо-металургійній галузі України", інформує УНІАН.

За його словами, на підприємствах ГМК масових масштабів набули випадки, коли людина, яка працює на посаді, що передбачає пільги за шкідливість, несподівано виводиться з пільгової категорії.

"Приміром, людина продовжує працювати в тих же умовах, виходячи з яких її робоче місце було атестоване за 1-им списком шкідливості, але її трудову книжку переводять у приватне агентство зайнятості, і якщо за КВЕДом вона відносився до металургів або гірників, то тепер приватне агентство відносить її до абсолютно іншого класу", - сказав він.

Реклама:

"Вона позбавляється пільгової пенсії й має право піти на неї в 50 або 55 років, на неї різко скорочуються відрахування до Пенсійного фонду й Фонду соціального страхування від нещасних випадків", - пояснив Козаченко.

"У Росії вже зареєстровано законопроект, підготовлений Незалежною федерацією профспілок РФ, про впорядкування переведення співробітників підприємств на аутстаффінг. Федерація металургів і гірників також має намір до кінця третього кварталу цього року розробити відповідний законопроект і пролобіювати його ухвалення", - підкреслив він.

Як зазначив голова ЦК профспілки, багатьох галузей української економіки проблема аутстаффінгу торкнулася ще не так сильно, як металургів і гірників.

"Особливо гостро проблема стоїть у Криворіжжі й Донецькій області. Ми вже внесли до галузевого договору з власниками метпідприємств пункт про те, що якщо керівництво переводить працівника на аутстаффінг, то в договорі має бути зобов`язання про збереження на рік усіх соціальних гарантій і заробітної плати, передбачених у колективному договорі цього підприємства", - сказав Козаченко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!