Власники Nemiroff з'ясують відносини у суді

Середа, 1 червня 2011, 19:11

Власники дочірнього підприємства "Українська горілчана компанія" (УГК) Nemiroff не хочуть домовлятися без суду.

Про це заявив голова Вінницької облдержадміністрації Микола Джига, який зробив спробу врегулювати конфлікт, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Моїм завданням було домовитися, щоб було запущено виробництво. На жаль, про це домовитися не вдалося. Всі на амбіціях, правда у кожного своя. І ми чекаємо рішення суду", - сказав він.

Джига уточнив, що на зустрічі 31 травня прийшли обидві сторони конфлікту: Олександр Глусь та Яків Грибов з Анатолієм Кипишем.

Губернатор підкреслив, що для області вкрай важливо, щоб завод працював, так як він сплачував щорічно близько 800 мільйонів гривень податків, але через конфлікт вже кілька днів простоює.

"Немає відвантаження товарів. І причина в тому, що власники не можуть знайти спільної мови між собою. Кожен хоче мати свого директора", - зазначив Джига.

Він додав, що влада згідно із законом не має права втручатися в конфлікт, але буде забезпечувати порядок на території заводу.

За його словами, прокуратура і міліція розслідують, чи був порушений закон під час зміни контролю над підприємством у середині травня.

"Вони проводять перевірку, яким чином на заводі з'явилися люди у спортивних костюмах, хто, кого і де бив. Є вже дві печатки підприємства, два оригінали статуту - багато нюансів, які вимагають розслідування з боку правоохоронних органів", - сказав голова облдержадміністрації.

Реклама:
Раніше співвласники Nemiroff Грибов і Кипиш в середині квітня заявили, що мають довіреності відповідно на 40% і 35%-2 акції, і тому Nemiroff Holdings Limited, як власник 100% в ДП, законно ухвалив рішення про зміну керівництва української "дочки" і призначення її новим генеральним директором Юрія Сорочинського.

На їхню думку, компанії потрібен незалежний топ-менеджер, тому що в нинішнього керівництвазанадто сильні позиції сімейства Степана Глуся, яке володіє 25%+2 акції.

Акціонери додали, що для блокуючого пакету опонентам не вистачає 5%-2 акції.

У той же час голова наглядової ради компанії Глусь заявляв, що контролює блокуючий пакет акцій, тому рішення про зміну керівництва незаконне.

Він наполягає, що генеральним директором НВК Nemiroff залишається Алла Глусь (мати О. Глуся).

У середині травня на підприємстві відбулася силова зміна керівництва, і контроль над ним отримав Юрій Сорочинський.

За даними агентства, Глусь володіє 25,04% акцій, Грибов і його сестра Белла Фінкельштейн - по 20%, Віктор та Анатолій Кіпіш - по 17,48%.

Компанія в 2010 році вела активні переговори про продаж з кількома потенційними покупцями, проте вони завершилися безрезультатно.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: