Клюєв хоче забрати нафту в Коломойського - ЗМІ

Четвер, 5 травня 2011, 12:19
Уряд може тимчасово відмовитися від реалізації нафти компанії "Укрнафта" на аукціонах.

Про це OilNews повідомив джерело в Кабінеті міністрів.

За його словами, ініціатива виходить від першого віце-прем'єр-міністра Андрія Клюєва, що пропонує таким чином надати цільову допомогу окремим категоріям споживачів.

"Ідея полягає у відмові від аукціонів, реалізації нафти за ціною, близькою до собівартості з подальшою переробкою на "Укртатнафті" з отриманням нафтопродуктів та їх подальшим розподілом серед споживачів", - говорить джерело OilNews в уряді.

Джерело не дало інших деталей, уточнивши, що на даному етапі йде збір пропозицій та обговорення даної ініціативи.

Реклама:

"Вже відчувається невдоволення групи "Приват" і "Укрнафти", - повідомило джерело.

Побічно інформацію про відмову від аукціонів підтвердив прем'єр-міністр Микола Азаров, який заявив 2 травня в ефірі "Першого національного каналу", що "уряд працює над тим, щоб зробити компенсацію для певної категорії громадян за рахунок нафти власного виробництва".

На сьогоднішній день обов'язковий продаж нафти на аукціонах компаніями, в яких частка держави перевищує 50%, регламентується Законом "Про державний бюджет на 2011 рік".

Відмова від аукціонів вже практикувався урядом під час кризи навесні 2005 року, коли нафта розподілялася між нафтопереробними заводами, проте ​​результатів для стабілізації ринку та його наповнення це не дало.

На сьогодні НАК "Нафтогаз України" реалізує програми давальницьких поставок імпортної нафти на НПЗ "ЛИНІК".

За заявою Міненерговугілля, 6 травня повинен відбутися перший аукціон з реалізації нафтопродуктів, отриманих від переробки перших 100 тисяч тонн нафти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: