Парцхаладзе дав українським будівельникам рік на відновлення

П'ятниця, 27 травня 2011, 12:18

Ринок нерухомості в Україні "намацав" дно і починає поступове відновлення.

Про це сказав голова ради директорів компанії "XXI століття" Лев Парцхаладзе в інтерв'ю газеті "Дело".

"Під час кризи ринок нерухомості постраждав більше за інші галузі економіки. Але дно кризи останні півроку вже відчувається добре. Це означає, що намічається тенденція до відновлення", - зазначив він.

"Не кажу, що зараз іде бурхливе зростання. Але якщо ще півроку тому було складно говорити про відновлення будівництва і залучення коштів у галузь, то сьогодні почалися не просто розмови, а певні дії", - додав він.

Реклама:

Парцхаладзе відзначив важливість прийняття нового будівельного закону, розробленого за ініціативою віце-прем'єр-міністра Тігіпка спільно з фахівцями Кабміну, Українською будівельною асоціацією, міжнародними громадськими та професійними організаціями.

"Він допоможе галузі набагато швидше відновлюватися", - упевнений голова ради директорів "XXI століття".

Також він відзначив колосальний потенціал розвитку галузі в Україні.

"Є чіткі вимоги: на тисячу осіб має бути 300-350 кв. м торговельних площ, а є 70 кв. м у Києві. У Москві будується 0,4 кв. м житла, в Китаї - 1 кв. м, у нас - 0,15 кв. м. Так що потенціал у нас колосальний і зростання неминуче", - наголосив він.

Парцхаладзе прогнозує вихід України на докризовий рівень будівництва після 2012 року.

"Багато фінансистів розраховують, що до того часу вся світова економіка почне консервативне, але впевнене зростання і це вплине позитивно як на світовий, так і український ринок нерухомості. Додатковим позитивом для нас, думаю, також стане Євро-2012, і після чемпіонату до українського ринку нерухомості також зможе підвищитися інтерес інвесторів", - упевнений він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: