Держекоінспекція закрила Володимирський ринок у Києві

П'ятниця, 27 травня 2011, 11:19

Державна екологічна інспекція Києва 26 травня вирішила закрити комунальне підприємство "Володимирський ринок" у зв'язку з порушенням умов зберігання відходів.

Про це повідомляє агентство "Українські новини" із посиланням на копію рішення Держекології Києва.

"Тимчасово з 27 травня 2011 року заборонити господарську діяльність КП "Володимирський ринок", - сказано в рішенні.

У ньому зазначено, що діяльність ринку має бути припинена на підставі статті 16 Конституції, положень закону про охорону навколишнього природного середовища та постанови Верховної ради "Про затвердження порядку обмеження або тимчасової заборони діяльності підприємств, установ, організацій та об'єктів у разі порушення ними законодавства про охорону навколишнього природного середовища".

Реклама:

При цьому Держекології зобов'язала директора Володимирського ринку Ларису Ярошевич надати їй низку документів, які регулюють порядок зберігання відходів, зокрема дозволи та ліміти на утворення та розміщення відходів на ринку, перевірений облік кількості, типу та складу відходів, які утворюються, зберігаються або утилізуються.

Представник адміністрації ринку повідомив агентству, що керівництво ринку розцінює рішення про його закриття як рейдерське захоплення.

На його думку, виявлені порушення є лише приводом для того, щоб закрити ринок, а потім або захоплять землю, на якій він розташований, або буде змінено керівництво підприємства.

Адміністрація вважає, що Держекології повинна була повідомити про виявлені порушення в сфері зберігання відходів і дати керівництву ринку час на усунення цих недоліків, а не відразу ухвалювати рішення щодо закриття.

У свою чергу прес-служба Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Києві повідомила, що вранці у п'ятницю представники прокуратури Києва та Держекології приходили на ринок для того, щоб закрити його, але підприємці, які працюють там, не пустили їх до керівництва ринку.

У підсумку на місце подій викликали співробітників Управління з боротьби з організованою злочинністю МВС, які оточили представників держорганів і вивели їх з території ринку, при цьому співробітники прокуратури та інспекції пообіцяли повернутися за якийсь час.

Зараз ряди ринку з харчовими продуктами працюють, а місця, де продаються непродовольчі товари, переважно закриті.

Як повідомлялося, у вересні 2010 року Олександр Попов, який тоді виконував обов'язки голови Київської міської державної адміністрації, заявив про порушення господарської діяльності комунального підприємства "Володимирський ринок", а також підприємств "Житній ринок" та "Бессарабський ринок".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!