Азаров дозволив "Укренерго" набратись боргів на 175 мільйонів

Четвер, 26 травня 2011, 18:25

Кабінет міністрів схвалив залучення ННЕК "Укренерго" кредиту Європейського інвестиційного банку на 175 мільйонів євро на будівництво повітряної лінії напругою 750 кВ Запорізька атомна електростанція - підстанція "Каховська".

Відповідне рішення закріплене розпорядженням Кабміну №457-р від 25 травня 2011 року, передає "Інтерфакс-Україна".

Крім того, Кабмін доручив Міністерству фінансів, Міністерству енергетики та вугільної промисловості, Національної комісії з регулювання електроенергетики підписати з "Укренерго" договір про надання субкредиту, передбачивши в ньому вид забезпечення виконання зобов'язань з обслуговування і погашення позики.

Як повідомлялося, аналогічне схвалення на залучення кредиту 175 мільйонів євро у ЄБРР під ці ж цілі уряд надав НЕК у липні 2010 року.

Реклама:

У рамках проекту будівництва ЛЕП ЗАЕС - ПС "Каховська" 750 кВ та підстанції "Каховська" 750/330/220 кВ планується також побудувати два заходи від існуючих ліній потужністю 330 кВ, провести реконструкцію підстанції "Новокаховська" 330/220 кВ і оптоволоконну лінію зв'язку.

Загальна вартість проекту оцінюється в 450 мільйонів євро.

Мета будівництва нової ЛЕП - зв'язати енергосистеми України з європейською енергосистемою ENTSO-E, більш ефективне використання існуючих потужностей найбільшої в країні Запорізької АЕС і задоволення зростаючого попиту на електроенергію в регіоні.

У квітні 2011 року Кабінет міністрів затвердив проект ЛЕП ЗАЕС - ПС "Каховська" з заходами ЛЕП 330 кВ "ПС "Новокаховська" - ПС "Островська" "ПС "Новокаховська" - ПС "Херсонська" загальною вартістю 4893 мільйонів гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!