ЄС і не думає пускати українських перевізників до себе

Четвер, 26 травня 2011, 17:48

Європейський Союз не розглядає допуск українських автоперевізників на ринок цих послуг у ЄС.

Про це під час відеомосту з Брюсселем повідомив керівник переговірної групи від Єврокомісії з питань створення зони вільної торгівлі з ЄС Філіп Куїссон, повідомляють "Українські новини".

"Питання допуску до транспортних перевезень на територію Європейського Союзу поки не стоїть", - підкреслив він.

При цьому він підкреслив, що зараз Євросоюз не розглядає такої можливості, оскільки, з його слів, заробітна плата українських водіїв є значно нижча, ніж у їх європейських колег.

Кажучи про проблемні питання в переговірному процесі про створення зони вільної торгівлі між Україною і ЄС, Куїссон також підкреслив на необхідності узгодження пункту, що стосується географічних назв товарів.

Як повідомлялося, Україна і Європейський Союз проведуть 17-й раунд переговорів щодо створення зони вільної торгівлі 20-24 червня в Києві.

Україна готова до компромісів у питанні, що стосується географічних назв продукції, під час переговорів з Європейським Союзом про зону вільної торгівлі в обмін на компенсацію вітчизняним виробникам.

Баррозу називає основними неузгодженими питаннями створення зони вільної торгівлі між Україною і Європейським Союзом енергетику і експортні мита.

У квітні прем'єр-міністр Микола Азаров вказав на необхідності знайти компроміс із ЄС у питанні послуг автоперевізників і підкреслив, що сусідські країни, навпаки, відкривають свої ринки для України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!