"Нафтогаз" знову не зміг продати "дешеве пальне"

Середа, 25 травня 2011, 20:10
"Нафтогаз" знову не зміг реалізувати на біржових торгах 25 травня 12,5 тисячі тонн палива, які виставив на майданчику Першої незалежної біржі.

Про це повідомляється Перша незалежна біржа.

Цього разу аукціон не відбувся через відсутність заявок на покупку ресурсу.

Між тим, було схвалено рішення про перенесення аукціону на інший день, проте конкретна дата поки не призначена.

17 травня "Нафтогаз" не зміг реалізувати на першому аукціоні жодної тонни нафтопродуктів, вироблених на потужностях Лисичанського НПЗ.

Реклама:

Згідно з даними біржі, всього на аукціон було виставлено 12,5 тисячі тонн нафтопродуктів: по 5 тисяч тонн бензину А-92 і дизельного палива, а також 2,5 тисячі тонн бензину А-95.

Стартові ціни бензинів на торгах були на 6% вищі, ніж середня вартість нафтопродуктів на ринку.

Зокрема, стартова ціна ДП на аукціоні "Нафтогазу" виявилася на 15% вищою, ніж вартість аналогічного ресурсу у дилерів "ТНК-ВР Коммерс".

Таким чином, запропонована "Нафтогазом" ціна на бензин А-95 з урахуванням середнього транспортного залізничного тарифу склала 10,55 гривні за літр, на дизпаливо - 9,90 гривні за літр.

Проект давальницької переробки нафти на Лисичанському НПЗ був ініційований Бойком із метою стабілізації цін на нафтопродукти.

Передбачається, що щомісяця НАК буде переробляти 100 тис. тонн сировини, а отримане паливо планується продавати на аукціонах.

Перші партії нафти для НАК "Нафтогаз України" надійшли на Лисичанський НПЗ на початку травня, вартість послуг заводу процесингу складає 288 гривень за тонну.

За оцінками експертів, за такої ціни нафти і сформованих цін на нафтопродукти в Україні проект давальницької переробки нафти на Лисичанському НПЗ буде для "Нафтогазу" збитковим.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!