Поглинання "Укртелекому" завершено

Четвер, 19 травня 2011, 11:58

Фонд Держмайна повністю передав право власності на об'єкт його покупцеві і тепер не є акціонером компанії.

Про це повідомила прес-секретар ФДМ Ніна Яворська, передає "Дело".

Перевірка виконання покупцем інвестиційних зобов'язань планується нами в третьому - четвертому кварталі цього року.

Власник "Укртелекому" компанія "ЕСУ" 10 травня перерахувала другий транш за держоператора зв'язку. Таким чином, усунувши останню перешкоду для переходу державної компанії в приватні руки.

При укладенні договору з покупцем 11 березня цього року його голова Олександр Рябченко уточнював, що за його умовами, покупець зобов'язаний буде перерахувати всю суму - 10,5 мільярда гривень. За покупку держпакету протягом 60 днів з дня підписання. Ці умови покупець виконав.

11 березня Фонд продав компанії "ЕСУ" пакет акцій компанії "Укртелеком" розміром 92,79% статутного капіталу за 10,575 мільярда гривень. Підписання договору продажу пройшло на спеціальному брифінгу в присутності ЗМІ.

Крім зазначеної суми, новий власник повинен буде повернути кредити "Укртелекому" на суму 160 мільйонів і 3,7 мільярда гривень.

ФДМ у жовтні 2010 року оголосив конкурс з приватизації 92,79% акцій "Укртелекому" за стартовою ціною 10,5 мільярда гривень. На нього було подано лише одну заявку - від "ЕСУ".

Незадовго до подачі заявки на участь у приватизації у покупця "Укртелекому", українській компанії "ЕСУ", помінялися власники. Тепер вона на 100% належить кіпрській Epic Telecom Invest Ltd.

Австрійська EPIC заявила, що вона залишається 100%-ним власником покупця "Укртелекому" - ESU. За словами представників EPIC, переуступка права власності на ESU кіпрській компанії - оптимізація структури холдингу перед приватизацією "Укртелекому".

У той же час аналітики не виключають і варіант того, що засновниками кіпрської компанії можуть бути й інші юридичні або фізичні особи.

"Укртелеком" - найбільший в Україні оператор фіксованого зв'язку, державі належить 92,86%.

Реклама:

Компанія була включена в перелік які підлягають приватизації об'єктів в 2007 році. У 2010 році він скоротив чистий збиток на 43,9% - до 258,77 мільйонів гривень. Його чистий дохід знизився на 1,7% - до 6,749 мільярда гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: