У Клюєва назвали три ціни імпортного газу

Вівторок, 10 травня 2011, 20:23

Україна імпортувала природний газ в квітні 2011 року за трьома цінами - 280 доларів за тисячу куб. м, 296 доларів за тисячу куб. м і 297,58 долара за тисячу куб. м.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

"Митна вартість квітневих обсягів природного газу, заявлених декларантами, в перерахунку на 1 тисячу куб. м складає відповідно 296 доларів у першому випадку, 280 доларів у другому-шостому випадках і 297,58 долара в сьомому випадку", - сказано в повідомленні.

На офіційному сайті міністерства оприлюднено інформацію про обчислення коригуючого коефіцієнта до ставок рентної плати за видобутий в Україні  природний газ, який не використовується для потреб населення.

Реклама:

Як передають "Экономические известия" з посиланням на "Українські новини", відповідно до формули, величина коефіцієнта обчислюється Міністерством фінансів за даними Державної митної служби для кожного податкового періоду шляхом ділення середньої митної вартості імпортного газу, яка склалася в процесі його митного оформлення під час ввезення на територію України за звітний період, на базову ціну - 897,5 гривні / тисячу куб. м - незмінна величина.

Таким чином коригуючий коефіцієнт за квітень склав 1,6378.

Раніше Мінекономіки повідомляло, що ціна імпортного газу, що поставляється російським "Газпромом" на адресу Національної акціонерної компанії "Нафтогаз Україна" у 2 кварталі, збільшилася до 295,6 долара за тисячу куб. м.

В кінці квітня бізнесмен Дмитро Фірташ заявив що з січня контрольована ним група хімічних компаній Ostchem Group почала імпорт середньоазіатського газу для своїх хімічних підприємств в Україні.

Ціну імпорту він не уточнив, але зазначив, що вона нижча, ніж ціна газу поставляється «Газпромом» на адресу «Нафтогазу».

У 1 кварталі ціна імпортного газу для України становила близько 264 доларів за тисячу куб. м.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!