У Азарова задоволені черговим раундом переговорiв про ЗВТ

П'ятниця, 8 квітня 2011, 17:05

Голова делегацiї на переговорах щодо створення зони вiльної торгiвлi Україна-ЄС, заступник мiнiстра економiки Валерiй Пятницький заявляє, що черговий раунд переговорiв iз цього питання вiдбувся успiшно.

В iнтерв'ю журналiстам у п'ятницю в Брюсселi, розповiдаючи про пiдсумки минулих переговорiв він повiдомив, що станом на п'ятницю з п'яти невирiшених питань залишилися лише два: енергетика i питання експортного мита, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Пятницький уточнив, що "вирiшення енергетичного питання вийшло на полiтичний рiвень, коли можливе рiшення може бути знайдено вже на рiвнi мiнiстрiв або на iншому керiвному рiвнi".

Вiн також повiдомив, що промiжний раунд переговорiв вiдбудеться 16-17 травня в Брюсселi в рамках засiдання Ради "Україна - ЄС" із питань спiвпрацi на рiвнi прем'єр-мiнiстра Миколи Азарова.

Реклама:

"Європейська сторона також погодилася із тим, що повний раунд переговорiв вiдбудеться 20 червня у Києвi.

Учасники переговорiв вiд України стверджують, що станом на сьогоднi переговори із ЄС щодо створення зони вiльної торгiвлi вийшли на той рiвень, коли "кожен iз наступних раундiв може бути останнiм".

У зв'язку із цим, Пятницький висловлює сподiвання, що Київ i Брюссель можуть заявити про завершення переговорного процесу, а також парафувати документ на майбутньому самiтi Україна-ЄС, який вiдбудеться у груднi в Києвi.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: