Колізей продали за 25 мільйонів євро

Вівторок, 5 квітня 2011, 20:31

Берлусконі продав римський Колізей своєму союзнику-бізнесмену за 25 млн. євро, які підуть на реставрацію цього унікального пам'ятника архітектури.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на іспанську газету "Паіс".

"Голова Ради міністрів Італії Сільвіо Берлусконі передав знаменитий римський Колізей у власність підприємця Дієго делла Валле за 25 млн. євро", - пише видання.

Бізнесмен, який керує мережею взуттєвих магазинів Tod's, одержить ексклюзивне право на використання в комерційних цілях зображення Колізею протягом 15 років.

Реклама:

В обмін на це делла Валле, який вважається союзником Берлусконі, виділить 25 млн. євро на реставрацію Колізею.

Також Tod's одержить ексклюзивне право на оренду Колізею і використання в Італії та за її межами зображень імператорів династії Флавіїв, при правлінні яких був зведений амфітеатр.

Компанії дозволено розміщувати свій логотип на входах і будівельних лісах навколо Колізею.

За повідомленням "Паїс", текст договору між урядом Італії та делла Валле так і не був опублікований.

Між тим, представники італійської профспілки UIL направили скаргу до прокуратури Риму та у фінансову гвардію, оскільки вважають, що операція з передачі Колізею делла Валле - це порушення закону.

Генеральний секретар профспілки Джанфранко Черазолі стверджує, що, згідно із Конституцією країни, Колізей може належати тільки державі.

Черазолі додав, що вартість контракту низька.

На його думку, Колізей принесе делла Валле прибуток не менше 200 млн. євро, тому що компанія Tod's отримає право на використання амфітеатру в комерційних цілях.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!