Третина пального на українських АЗС - неякісна

Вівторок, 5 квітня 2011, 12:25

Згідно з даними моніторингу якості нафтопродуктів на українських АЗС, який був проведений органами захисту прав споживачів Держспоживстандарту, обсяг реалізації неякісного палива становить близько 30% від загального обсягу нафтового ринку.

Про це заявила перший заступник голови Держспоживстандарту Владислава Хижняк, передають "Экономические известия".

"Територіальними органами захисту прав споживачів проведено моніторинг якості нафтопродуктів практично по всіх регіонах України. Результати моніторингу свідчать про те, що обсяг реалізації неякісного палива становить близько 30% від загального обсягу нафтового ринку України. Причому щодо дизельного палива - до 50%", сказала Хижняк.

За її словами, такому стану справ передували як об'єктивні, так і суб'єктивні причини, серед яких вимоги закону про основи державного нагляду у сфері господарської діяльності, істотне ускладнення плану перевірок територіальними органами Держспоживстандарту за умови попередження суб'єкта господарювання за 10 днів до проведення перевірки.

Реклама:

Також за словами Хижняк, до цього часу минулим урядом не виділялися кошти на відбір зразків і проведення лабораторних досліджень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!