ДКЦПФР хоче ввести ліцензію з необмеженим строком дії

Вівторок, 5 квітня 2011, 11:28

ДКЦПФР пропонує запровадити видачу ліцензій на провадження окремих видів професійної діяльності на фондовому ринку з необмеженим строком дії ліцензії.

Дана пропозиція була прийнята Комісією на черговому засіданні 29 березня 2011 року.

"Процедура переліцензування є досить формальною та затратною як для ліцензіатів, так і для Комісії. Саме тому ДКЦПФР ініціює розгляд питання щодо безстроковості дії ліцензії на провадження всіх видів професійної діяльності на ринку цінних паперів", - коментує нове впровадження комісії Ірина Заноза, начальник управління ліцензування діяльності професійних учасників ринку цінних паперів.

На думку Занози, зважаючи на вивільнені ресурси, можна очікувати підвищення ефективності моніторингу та контролю за діяльності ліцензіатів з боку комісії.

Реклама:

Окрім того, ДКЦПФР пропонує ввести єдину для всіх видів діяльності плату за видачу ліцензії у розмірі 3 тисячі гривень, плату за її переоформлення у розмірі 1,5 тисячі гривень, плату за видачу дубліката та копії ліцензії у розмірі 500 гривень, які є економічно обґрунтованими згідно з методикою обчислення собівартості надання адміністративних послуг органом ліцензування.

В даний момент планується оприлюднення та обговорення пропозиції Комісії стосовно цих змін; наступним кроком - подання цих пропозицій на затвердження до Кабінету міністрів.

Це вже не перша пропозиція ДКЦПФР, яка спрямована на удосконалення процедури ліцензування.

Так, минулого року була скасована норма щодо повторного порушення законодавства щодо цінних паперів протягом усього строку дії ліцензії, яке було підставою для анулювання ліцензії; тепер повторним порушенням вважається тільки порушення, що  скоєне ліцензіатом лише протягом одного року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!