Азаров образився на Росію за зупинку експорту нафтопродуктів

П'ятниця, 29 квітня 2011, 13:12

Прем'єр-міністр Микола Азаров на брифінгу у п'ятницю розкритикував рішення російського уряду про призупинення постачання світлих нафтопродуктів в Україну.

Водночас, він запевнив, що до енергетичної кризи в Україні це рішення не призведе, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Ми знали, що таке рішення рано чи пізно буде в Росії, заздалегідь створили профіцит палива в країні. Ситуація під контролем уряду", - сказав Азаров.

Прем'єр-міністр зазначив, що ситуація залишається складною, оскільки ціни на нафту на світовому ринку ростуть.

Реклама:

Тим не менш, за його словами, уряд зробив все можливе для стабілізації цін.

"На сьогодні баланс світлих нафтопродуктів в країні більш ніж достатній. Росія для нас є не єдиним постачальником нафтопродуктів, за обсягом поставок нафтопродуктів вона займає приблизно 20-25%, це багато, але все-таки не так багато. Якби вона займала 80-90% - може бути, була б якась, так би мовити, тривога. Зараз такої тривоги немає", - підкреслив глава уряду.

Він також зазначив, що весняно-польові роботи вже практично закінчені, і запаси дизельного палива на сільськогосподарських підприємствах є.

"Тому, що я можу сказати? Звичайно, не можна так діяти, це вже моя реакція на рішення російського уряду, не можна так діяти, але вони прийняли таке рішення, що ми можемо зробити? Тільки сказати, що так діяти не можна, небажано, тому що є договору, є зобов'язання", - додав Азаров.

Як повідомлялося, Міністерство енергетики РФ і російські нафтові компанії домовилися про припинення експорту бензину у травні 2011 року для забезпечення потреб внутрішнього ринку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!