Дністровська ГАЕС запрацює на повну потужність не раніше 2017 року

Четвер, 28 квітня 2011, 20:31

Дністровська гідроакумулююча електростанція почне працювати на повну потужність у 2017 році.

Про це повідомив начальник управління інфраструктури та туризму Чернівецької облдержадміністрації Дмитро Павел, передає УНІАН.

За його словами, наразі триває активна фаза пуску першої черги - трьох гідроагрегатів.

Перший гідроагрегат був запущений 22 грудня 2010 року, пройшов усі тестові показники й активно працює.

Реклама:

«Коли працюватимуть усі 7 гідроагрегатів, це буде найпотужніша гідроелектростанція в світі», - підкреслив Павел.

За його даними, вже ведуться будівельні роботи зі спорудження другого гідроагрегату, запуск якого планується в 2012 році, а на 2013 рік намічено пуск третього гідроагрегату, з початком функціонування якого повноцінно запрацює перша лінія Дністровської ГАЕС.

До складу потужного енергетичного комплексу входить Дністровська гідроелектростанція ГЕС-1, друга за потужністю в гідроенергетиці України, а також ГЕС-2 на буферній дамбі й унікальна за технічними рішеннями Дністровська гідроакумулююча електростанція.

Дністровська гідроакумулююча електростанція потужністю 2268 МВт у генераторному режимі й 2947 МВт - у насосному режимі повинна забезпечити надійну роботу атомних електростанцій, дозволить довести до нормативного рівня якість виробленої електроенергії за частотою, істотно підвищити надійність енергопостачання і розширити експортні можливості енергосистеми України.

З початку будівництва на 1 січня 2011 року на об`єкті освоєно 3,741 мільярда гривень, зокрема минулого року - 306,630 мільйона гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!