"Нафтогазу" заборгували 7 мільярдів

Середа, 27 квітня 2011, 15:17

З початку 2011 року "Нафтогаз" реалізував близько 20 мільярдів кубометрів природного газу на суму 31 мільярд гривень, а в оплату поки надійшло лише 24 мільярди гривень.

Про це під час засідання Кабміну заявив прем'єр-міністр Микола Азаров, інформує "Радіо свобода".

За його словами, в цілому з початку року заборгованість за спожитий газ збільшилася на 7,6 мільярда гривень. 

"До нового опалювального сезону треба покінчити з боргами. Середній рівень розрахунків за природний газ в опалювальному сезоні 2010-2011 років становив 54%. Це точно як у народній приказці: кінчайте, батьку, торгувати, бо нема чим здачі давати", - додав він.

Прем'єр-міністр також наголосив, що не розуміє, "як може зростати заборгованість населення в умовах практично тотальної системи житлових субсидій для малозабезпечених". 

"Що не працює? У яких верств населення росте заборгованість? Якщо у забезпечених, їм треба відключати газ, і все. Якщо у тих, хто перебуває на межі малозабезпеченості, давайте напрацюємо механізми, як допомогти цій категорії громадян", - заявив Азаров.

Глава уряду поінформував, що заборгованість бюджетних установ і організацій, що фінансуються з державного бюджету, нині складає 260 мільйонів гривень.

"Середній рівень розрахунків споживачів по областях України за природний газ із початку року становить 76%. Найгірший стан сплати: в Рівненській (27%) та Донецькій (43%) областях", - зазначив Азаров.

За даними уряду, нині найбільшу заборгованість за спожитий газ мають АЕК "Київенерго" - приблизно 1,5 мільярда гривень, теплопостачальні Харківської області - 842 мільйони гривень, Дніпропетровської області - 853 мільйони гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: