СБУ отримала необмежені можливості щодо арешту активів

Четвер, 21 квітня 2011, 20:34

Верховна рада значно розширила повноваження Служби безпеки України, надавши їй право ініціювати арешт через суд терористичних активів на невизначений термін.

За закон про внесення змін до деяких законодавчих актів, що стосуються арешту активів, пов'язаних із фінансуванням тероризму та фінансових операцій, встановлених відповідно до резолюції Ради безпеки ООН, у четвер проголосували 274 депутатські картки, пише газета "Дело".

Законом встановлюється, що провадження у справах щодо накладення арешту на такі активи, зняття арешту з таких активів і надання доступу до них здійснюється на підставі подання керівника СБУ або його заступника.

Відповідне подання вноситься у підконтрольний президенту суд, у письмовій формі і має містити назву адмінсуду, поштову адреса, а також номер засобу зв'язку заявника, підстави звернення з таким поданням, перелік документів та інших матеріалів, які додаються з цього питання.

Реклама:

Постанова по суті заявлених вимог приймається судом на закритому судовому засіданні не пізніше наступного робочого дня із дня надходження такого подання із повідомленням і за участю тільки заявника, без повідомлення особи власника активів, пов'язаних із фінансуванням тероризму.

Судове рішення щодо арешту таких активів, а також зняття арешту і надання доступу до них є остаточним і підлягає негайному виконанню.

Повний текст цього закону, доопрацьований до другого читання й ухвалення в цілому на засіданні парламенту в четвер, на офіційному веб-сайті Верховної ради не опублікований.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!