Опозиція понесе Харківські угоди до КС

Четвер, 21 квітня 2011, 15:00

Опозиціонери звернуться до Конституційного Суду стосовно роз'яснення щодо конституційності Харківських угод.

Відповідне подання передбачене у постанові щодо денонсації Харківських угод, ухваленій на засіданні опозиційного уряду в четвер.

Постановою також передбачено створення тимчасової слідчої комісії у Верховній раді щодо розслідування обставин підписання угод.

Представляючи постанову, НУНСівець Борис Тарасюк в черговий раз наголосив, що, підписуючи угоду, президент Віктор Янукович "завдав непоправної шкоди Україні", зокрема, щодо часткової втрати її суверенітету та територіальної цілісності.

Реклама:

На думку Тарасюка, такі дії президента можуть бути кваліфіковані як державна зрада.

У свою чергу БЮТівець Сергій Соболєв наголосив, що в результаті підписаної угоди Україна не отримала знижки у ціні на російський газ, як це було передбачено.

"Олігархи як отримували газ за зниженою ціною, так і отримують. Натомість для населення ціни піднімаються", - сказав він.

"В таких же умовах як ми, у зв'язку зі світовою фінансовою кризою, опинилися практично всі споживачі російського газу. Франція - знижка на газ 142 долари, Італія - близько 130 доларів. Угода підписана у той же час", - зазначив Соболєв.

"Але ніхто не здавав Лазурне узбережжя Франції, в Ніцці не базуються російські кораблі, і ніхто не здавав військові бази Італії", - заявив БЮТівець.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!