Арбузов перевірить тарифну політику банків

П'ятниця, 25 березня 2011, 14:24

Національний банк України запросив у комерційних банків інформацію про їх тарифну політику.

Зокрема, регулятор зацікавився тарифами на розрахункове обслуговування клієнтів у національній валюті на 1 березня 2011 року, а також діями банків напрямі зниження вартості таких послуг.

Причина - скарги клієнтів на дії його "підлеглих". "На адресу Національного банку України останнім часом надходять численні скарги від клієнтів банків з приводу стягнення банками значних комісій за розрахункове обслуговування", - йдеться в листі НБУ українським банкам, інформує "Дело".

Статтею 47 закону "Про банки і банківську діяльність" передбачено право банків самостійно встановлювати процентні ставки та комісійну винагороду по своїх операціях. 

Реклама:

"Разом з тим, високі тарифи банків на розрахункове обслуговування клієнтів впливають на обсяг безготівкових розрахунків та платіжну дисципліну в країні", - нагадують у НБУ.

Регулятор також зазначив, що встановлений Нацбанком тариф за оброблення в системі електронних платежів одного електронного розрахункового документа не змінювався з грудня 2006 року і становить 0,35 гривні за один документ незалежно від суми платежу, зазначеної в ньому.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!