80% Дарницького вокзалу віддадуть під супермаркети

Понеділок, 21 березня 2011, 15:01

Близько 80% території Дарницького вокзалу у Києві будуть виставлені на публічні торги з продажу землі під будівництво гіпермаркетів і торгових комплексів.

Про це заявив віце-прем'єр - міністр інфраструктури Борис Колесніков, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"80% Дарницького вокзалу ми плануємо виставити на публічні торги і передати під багатофункціональні комплекси: гіпермаркети, торгові центри", - сказав він.

Колесніков підкреслив, що раніше розглядалася можливість збільшення пропускної здатності Дарницького вокзалу і його розширення, проте міністерство відмовилося від своїх планів, вважаючи їх недоцільними.

Реклама:

"Це незручно пасажирам", - сказав він, пояснюючи причину такого рішення.

Разом із тим Колесніков відзначив, що всі ті роботи, які розпочаті з модернізації "Укрзалізницею", будуть доведені до кінця для уже споруджуваних об'єктів.

Як повідомлялося, перша черга будівництва пасажирського вокзального комплексу на станції "Дарниця" в Києві була завершена в січні 2007 року.

До її складу увійшли транзитний пішохідний тунель під усіма шляхами з виходами на платформи, південний вестибюль, південна і північна ділянки привокзальної площі, а також тимчасові автостоянки на 162 і 18 машиномісць.

Будівництво самої будівлі вокзалу загальною площею 71,68 тис. кв. м передбачено в рамках другої черги, проектне рішення якої ще не розглядалося, однак роботи в основній будівлі розпочалися ще у 2004 році.

Станом на 2008 рік на його місці був уже зведений каркас з монолітного залізобетону.

Завершення будівництва об'єкта передбачається за рахунок інвесторів.

Мінтрансзв'язку та Південно-Західна залізниця планували в жовтні 2010 року оголосити конкурс на завершення будівництва другої черги Дарницького залізничного вокзалу в столиці.

Третя, четверта і п'ята черги будівництва, проектні рішення яких також ще не затверджені, передбачають поетапне освоєння всієї території на виділеній під забудову ділянці площею 21 га.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: